Tips

Tips & inspiratie bij het ophangen van ballonnen

Heb je binnenkort iets te vieren? Dan mogen ballonnen uiteraard niet ontbreken. Deze maken elk feest helemaal compleet. Toch is het wel altijd een hele klus om alles op te blazen, om nog maar te zwijgen over het ophangen. Wil je dit keer iets anders dan ze gewoon met een touwtje aan een slinger hangen? Maar heb je geen idee op welke manieren je de ballonnen van www.ballonnenconcurrent.nl nog meer kunt gebruiken? Lees dan snel verder en ontdek handige tips en inspiratie bij het ophangen van ballonnen.

Zee van ballonnen aan het plafond

Heb je heliumballonnen? Dan is het een leuk idee om de ballonnen gewoon lekker tegen het plafond te laten zweven. Hoe meer ballonnen, hoe groter het effect zal zijn. Heb je geen helium? Dan kun je de ballonnen natuurlijk ook gewoon met een lintje en een punaise aan het plafond bevestigen.
Laat je creativiteit de vrije loop wanneer je deze zee creëert. Denk bijvoorbeeld aan verschillende formaten ballonnen en diverse kleuren. Je zou bijvoorbeeld ook Orbz ballonnen kunnen gebruiken. Deze zijn rond en hebben veel weg van een strandbal. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor een themafeestje.

Ballonnenlijn


Ben je vergeten om slingers te kopen? Of vind je slingers misschien helemaal niks? Laat dit dan achterwege en maak jouw eigen ballonnenlijn. Alles wat je nodig hebt, is een heel lang stuk touw en enkele zakjes ballonnen. Blaas alle ballonnen op, bevestig er touwtjes aan en rijg deze vervolgens aan de lijn. Je kunt de lijnen kriskras door de kamer hangen voor een mooi en bovenal kleurrijk effect.


Het leuke van een ballonnenlijn is dat je dit heel eenvoudig in de stijl van het feestje kunt krijgen. Op een verjaardag is het bijvoorbeeld leuk om voor allerlei gekleurde ballonnen te kiezen. Wil je het geheel echter iets rustiger houden? Kies dan voor allemaal ballonnen in dezelfde kleur. Denk bijvoorbeeld aan neutrale kleuren, zoals zwart of wit. Op die manier oogt het geheel rustig en sfeervol.

Gebruik een pomp


Het grootste nadeel van ballonnen is dat ze opgeblazen moeten worden. Dat is bij de eerste tien ballonnen nog goed te doen. Wanneer je echter het hele huis van ballonnen wil voorzien, dan wordt dit toch wel een enorme klus. Daarom is het verstandig om in elk huis minimaal één pomp te hebben. Handig om snel heel veel ballonnen op te blazen en jezelf wat extra lucht te gunnen.


Vind je het mooi als de hele kamer vol hangt met ballonnen van dezelfde grootte. Knip dan bij het opblazen van de eerste ballon een cirkel uit. Deze cirkel past precies om het formaat van de ballon. Vervolgens kun je deze gebruiken om de volgende ballonnen allemaal in hetzelfde formaat op te blazen.