Tips

Tips voor het aanbrengen van een wrap

Het aanbrengen van een wrap op je auto is een geweldige manier om het uiterlijk te veranderen en te beschermen, maar het vereist wel wat kennis en vaardigheden om het goed te doen. Hieronder volgen enkele tips voor het aanbrengen van wrapfolie op je auto.

Reinig de auto grondig

Voordat je begint met het aanbrengen van de wrap, moet je de auto grondig reinigen en ervoor zorgen dat deze volledig droog is. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om de auto schoon te maken en droog deze vervolgens af met een schone doek. Zorg ervoor dat alle vuil en stof van de auto verwijderd is, omdat dit kan interfereren met het aanbrengen van de wrap.

Verwijder de hardware

Voordat je begint met het aanbrengen van de wrap, moet je alle hardware van de auto verwijderen, zoals emblemen, kentekenplaten, antennes en spiegelkapjes. Dit maakt het aanbrengen van de wrap gemakkelijker en voorkomt dat je deze onderdelen bedekt met de wrap.

Meet de afmetingen van de auto

Meten is een belangrijk onderdeel van het aanbrengen van de wrap. Je moet de afmetingen van de auto nauwkeurig meten om ervoor te zorgen dat de wrap op de juiste manier wordt aangebracht. Meet de lengte, breedte en hoogte van de auto en noteer deze afmetingen.

Snijd de wrap op maat

Snijd de wrap op maat voordat je begint met het aanbrengen ervan op de auto. Zorg ervoor dat je de wrap ruim genoeg afsnijdt zodat deze de hele auto bedekt en dat er geen stukken overblijven die niet bedekt zijn. Houd rekening met de vorm van de auto en knip de wrap in de juiste vorm zodat deze goed past.

Gebruik een heat gun

Een heat gun is een belangrijk hulpmiddel bij het aanbrengen van de wrap, omdat het de wrap helpt om goed te hechten aan de auto en rimpels en luchtbellen te voorkomen. Gebruik de heat gun om de wrap te verwarmen terwijl je deze aanbrengt, vooral rond de rondingen en de hoeken van de auto.