Verjaardag

Top 3 edelstenen voor kinderen

Veel kinderen hebben een fascinatie voor edelstenen. De mooie kleuren, vormen en structuren vinden ze geweldig. En wanneer je ze over hun magische krachten vertelt, willen ze niets anders dan met de mooiste schatten van de aarde werken aan hun energetische balans. Tijd voor een bezoekje aan de edelstenen winkel in Alblasserdam dus. Maar welke edelsteen past het best bij jouw kind, en is de edelsteen überhaupt geschikt voor kinderen?

Kinderen kiezen op gevoel en kunnen daardoor vaak goed een edelsteen uitkiezen die aansluit bij hun hulpvraag. Echter, houd er wel rekening met het formaat. Grote edelstenen zijn vaak te krachtig, maar baby’s en kleine kinderen kunnen stikken in te kleine stenen. Laat een kind nooit meer dan één soort edelsteen tegelijkertijd dragen.

Groene aventurijn, geschikt vanaf de geboorte

Door groene aventurijn in de buurt te hebben, komen emoties meer in balans. De steen heeft een kalmerende, rustgevende werking. Hij inspireert en stimuleert de creativiteit. Hij helpt met het aantrekken van voorspoed en geluk. Groene aventurijn maakt de drager empathischer, positiever, toleranter en geduldiger. Deze edelsteen beschermt je tegen negatieve energieën en vergroot je besluitvaardigheid en wilskracht. Met groene aventurijn dicht bij je, vind je de dingen waar je blij en gelukkig van wordt.

Amazoniet, geschikt vanaf 4 jaar

De kalmerende werking van amazoniet helpt bij stemmingswisselingen de emotionele balans terug te vinden. Hij beschermt tegen straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers en werkt ondersteunend bij hoogsensitieve of hooggevoelige kinderen. Amazoniet beschermt tegen overprikkeling en helpt negatieve emoties zoals verdriet, zorgen, boosheid en angst te verminderen.

Tijgeroog, geschikt vanaf 6 jaar

Tijgeroog staat erom bekend voorspoed en succes aan te trekken. De steen werkt beschermend, geeft vertrouwen en vermindert faalangst. Tijgeroog stimuleert de kracht in jezelf, versterkt het doorzettingsvermogen, moed en besluitvaardigheid. Deze edelsteen is ideaal tijdens examens of een pittige studie, hij maakt productief en helpt de concentratie te verhogen. Ook werkt tijgeroog goed als ondersteuning bij overprikkeling, angsten en nachtmerries.