Overig

Auto laten spuiten of wrappen?

Een auto blijft toch het makkelijkste vervoersmiddel in Nederland. Overal makkelijk heen kunnen en niet in een drukke trein of bus moeten zitten of staan is toch wel erg fijn. En dat is nog fijner in een mooie comfortabele auto. De auto mooi maken kan op meerdere manieren waaronder een nieuw kleurtje! Maar laat je je auto dan overspuiten of ga je hem laten wrappen?

De voordelen van spuiten 

Het grootste voordeel van je auto laten overspuiten is natuurlijk dat je auto er zo goed als nieuw uitziet! Wanneer je je auto laat overspuiten ben je hem even een paar dagen kwijt en komt ie terug alsof die jaren jonger is! Dat is natuurlijk geweldig omdat je auto er zo goed als nieuw uitziet en dan heb je ook nog eens het voordeel dat die nieuwe lak weer wat jaren meegaat. 

De voordelen van wrappen

Het grootste voordeel van een wrap moet toch wel zijn dat het enorm veel bescherming biedt voor je lak. Zo biedt het bescherming tegen steenslag, hevig weer en vuil. Ook is het erg makkelijk om een nieuwe kleur op je auto te krijgen. Het is namelijk zo dat een wrap beter is voor de verkoop van een auto dan de lak zelf. Dit komt omdat mensen bij normale auto’s meer houden van neutrale kleuren dan felle kleuren. Het is dus beter om je auto in het grijs, wit of zwart te verkopen dan in het fel geel of fel groen. Hierdoor blijft dus ook de verkoopwaarde hoger dan als je de lak zelf hebt overgespoten. Dit geldt eigenlijk voor bijna alle auto’s wel. Ook een lamborghini wrappen is dus een goed idee! 

Wat zou je nou moeten doen dan?

Allebei heeft zo zijn voordelen en nadelen natuurlijk. Het is het verstandigst als je je auto laat wrappen als je hem nog wilt verkopen voor een goede prijs. Wil je de auto wat langer houden en maakt de verkoopwaarde niet per se heel veel uit, dan is hem laten overspuiten een betere optie. Zorg ervoor dat je dit goed afweegt voor het beslissen voor 1 van de 2!