Tips

Verhuizen als je ouder bent

Er kan een dag aanbreken dat je niet meer voor jezelf kunt zorgen en je moet verhuizen naar een mantelzorgwoning. Het is dan vaak nodig om zelf je persoonlijke spullen en meubels te verhuizen. Het is ook te begrijpen dat je dit zelf niet kan doen, maar gelukkig is er hier wel een oplossing voor. 

Kies voor een seniorenverhuisservice

Een van de beste keuzes die je kan maken als je wat ouder bent, is het kiezen voor het inschakelen van een seniorenverhuisservice. Dit is een dienst van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen. De reden waarom het verstandig is om voor een seniorenverhuisservice te kiezen, is dat je zelf geen werk meer hebt aan de verhuizing. Je hoeft dus zelf geen doos of meubel te tillen en dat is natuurlijk wel erg fijn. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat het inschakelen van een seniorenverhuisservice redelijk prijzig kan zijn. Dit is erg vervelend, vooral als je afhankelijk bent van je pensioen. 

Laat je oude woning schoonmaken

Wanneer je klaar bent met het verhuizen, is het belangrijk dat je oude woning beschikbaar wordt gemaakt voor de volgende huurder of klaar wordt gemaakt voor de verkoop. Om de woning zo snel mogelijk te verhuren of te verkopen, is het belangrijk dat de woning goed wordt schoongemaakt. Je hebt een bepaald aantal jaren in de woning geleefd, dus het grondig schoonmaken is zeker hard nodig. Het is dan ook zeker logisch dat je dit niet zelf kan doen aangezien je wat ouder bent. Gelukkig kun je dan een bedrijf als Actie Schoonmaken inschakelen die samen met jou de gehele woning gaat schoonmaken. 

De sleutels inleveren

Nu de verhuizing helemaal afgerond is en het ingeschakelde schoonmaakbedrijf ook klaar is met het schoonmaken van de woning, is het tijd om de sleutels in te leveren. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met de verhuurder, want de verhuurder gaat dan ook samen met jou de staat van de woning controleren en het huurcontract nietig verklaren. Mocht dit je niet lukken, dan kun je dit ook altijd uitbesteden aan je mantelverzorger of een familielid.