Verjaardag

T-shirts heren, kledingstuk waar elke man mee uit de voeten kan

Welke man heeft er niet een aantal heren T-shirts in zijn kledingkast liggen?
Van alle kledingstukken kan het niet anders zijn dan dat het T-shirt verreweg het populairste is. De eenvoudige constructie, het lichte katoenen materiaal en zelfs de simpelheid van het aantrekken ervan maken van het T-shirt het veelzijdigste stukje kleding, dat er te vinden is. De jaarlijkse omzet van T-shirts is één van de hoogste in de kledingindustrie en gezien het feit dat ze relatief goedkoop zijn ten opzichte van andere kleding, is het aantal verkochte shirts gigantisch.

 

t shirts

 

Waaraan moet een goed heren T-shirt voldoen?

Je kunt natuurlijk niet ontkomen aan de standaard vorm, waaraan het T shirt zijn naam te danken heeft, maar er is wel wat onderscheid aan te geven.

 
Materiaal
Katoen, maar er is, afhankelijk waar men het hemd voor gebruikt, een variatie in dikte mogelijk.
Lengte
Sommige geven de voorkeur tot net lang genoeg, andere willen het in de broek vast kunnen zetten. Bij de koop van heren T-shirts kun je beter wat meer lengte nemen, omdat de stof neigt tot krimpen in de was.
Pasvorm
T-shirts bieden de mogelijkheid de lichaamsbouw van een persoon te accentueren, maar het kan ook verdoezelen. De gespierde man zal eerder een strak zittend shirt kopen, de minder bedeelde in lichaamsbouw een wat ruimer model.
Boord
De stevigheid van de boord, ongeacht of het gaat om een ronde, diepe of hoge, of om een V-hals, is vaak een kenmerk van de kwaliteit van het shirt. Een mooie boord biedt een aanblik van verzorging.
Mouwen
Hoewel het T-shirt van oorsprong korte mouwen heeft, zien we ook modellen met lange mouwen op de markt.

 

Het kopen van T-shirts

We hebben al gememoreerd aan de veelzijdigheid van het T-shirt, maar gezien de bovengenoemde eigenschappen kun je bij de aanschaf toch wat specifieker aan het zoeken gaan. Ongeacht de bedoelingen wil je er toch met dit relatief eenvoudige kledingstuk er goed en verzorgd uitzien.