Cadeau Sets

Bootreis cadeau gehad. Wat kun je verwachten?

Houd je van een avontuur op zijn tijd en heb je daardoor ook onlangs een bootreis cadeau gehad. Hoe kun je hier het beste op voorbereiden? In dit artikel geeft Jachtmakelaardij Kappers advies waar je op moet letten als je voor het eerst op reis gaat met een boot. 

Houd het gemakkelijk

Betreft het een langere reis of juist een kortere reis? Het geheim zit hem vooral in het simpel houden gedurende het inpakken. Zelfs bij de heel luxe cruiseschepen is de hut niet al te groot, dit is dus bij een jacht of of zeiljacht niet anders. Ga ervan uit dat je alleen ruimte hebt onder het bed of op een plank naast het bed. Neem daarom ook niet al teveel onbelangrijke verzorgingsproducten mee. Houd het bij de basis en neem alleen producten mee die je echt nodig hebt, zoals zonnebrand. 

Kies de juiste kleding

We hebben al eerder benoemd dat het belangrijk is zorgvuldig de kleding te kiezen die je wilt meenemen.  Zo is het allereerst belangrijk om te kijken of je kleding hebt die zowel tegen water als wind kunnen. Denk ook aan de schoenen die je meeneemt, neem bijvoorbeeld geen schoenen mee waar je makkelijk op kan uitglijden. Ga je ook regelmatig zwemmen of duiken? Vergeet dan je zwemkleding en accessoires zoals een duikbril niet. 

Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft

Wanneer je aangemeerd bent of tijdelijk stil ligt en in de zon of in het water aan het genieten bent, bestaat de kans dat je snel uitgedroogd raakt. Zorg daarom ook dat voordat je op de boot gaat voldoende water meeneemt of een fles die je gemakkelijk weer kan bijvullen. 

Zorg voor voldoende entertainment tijdens de bootreis

Wanneer je voor langere tijd op de boot is het ook belangrijk dat je meer te doen hebt dan alleen naar het water te kijken. Hoewel dit op zijn tijd ook leuk kan zijn. Neem ook voldoende entertainment mee, zoals het bordspellen of een goed boek, zodat je in ieder geval niet verveeld gedurende het varen of in de avonduren.