Overig

Schildertips: ken de meest gemaakte fouten bij het schilderen van het huis

Het veranderen van de kleur van de muren van een kamer kan een nieuwe look geven aan de inrichting. De juiste technieken zijn echter niet zo eenvoudig. Voor wie van een doe-het-zelf project houdt, is het mogelijk zich toe te wijden en te proberen de techniek te leren. Volg gewoon deze praktische gids, die de meest voorkomende fouten bij het schilderen van een muur aanpakt. Je kunt schilderen ook altijd laten doen, bijvoorbeeld door De Bell schilderwerken in Breda.

1. Het kiezen van gedurfde kleuren

Alles is geoorloofd bij het decoreren, maar er zijn kleuren die er op de staal prachtig uitzien, maar niet zo mooi staan op een hele muur. Zeer sterke nuances kunnen een overbelaste omgeving creëren, waardoor de ogen gemakkelijk vermoeid raken. Als je niet zeker bent, kies dan voor lichte tinten en gebruik levendige kleuren voor de details. Maar als je het aandurft, denk dan aan de inrichting en het doel van de kamer in kwestie.

2. Gebruik van gereedschap van slechte kwaliteit

Zelfs als je geen vakman inhuurt, kan de aanschaf van het materiaal niet zo goedkoop zijn. Besparen op dit aspect is op lange termijn niet altijd de voordeligste optie. Gereedschap maakt het werk gemakkelijker en levert een veel beter eindresultaat op. Een penseel van goede kwaliteit brengt sneller meer verf aan en vormt een zuivere, rechte lijn. Bovendien kan de borstel, als je hem goed onderhoudt, vele jaren meegaan

3. Niet in acht nemen van de juiste oppervlakte voor elk type verf

De weerstand van de verf die wordt gebruikt voor de woonkamer, slaapkamer, kantoor en andere omgevingen die niet in contact komen met water is lager. Als het wordt gebruikt in badkamers, keukens en wasruimten, zal de verf zich vullen met luchtbellen en afbladderen. Let goed op, want dit is van fundamenteel belang. PVA-latexverf, de meest voorkomende soort, is niet geschikt voor natte ruimten. Geef de voorkeur aan latex acrylverf of epoxyverf.

Als de muur die je wilt verven al vele malen is geverfd, als hij gaten of andere soorten onvolkomenheden vertoont, zal hij enige voorbereiding nodig hebben om hem weer glad en regelmatig te maken. Bij dit soort muren kan het kiezen van verf met een glanzende afwerking de slechtste optie zijn: hoewel deze beter bestand is omdat er meer hars in de samenstelling zit, benadrukt de glans deze onvolkomenheden. Geef in dit geval de voorkeur aan matte of satijnen verf.

Als je zich zelfs met deze tips nog onzeker voelt over het zelf schilderen van jouw huis, kunt je rekenen op de hulp van De Bell Schilderwerken Breda. Hier vindt je al het nodige advies om jouw projecten uit te voeren en kunt je rekenen op de beste vakmensen uit de streek!