Overig

Waar let je op bij het kopen van een sigaar?

Wil je een van je vrienden verrassen door een goede sigaar cadeau te geven? Heb je alleen nog geen idee wat voor sigaar je dan cadeau moet geven of wat überhaupt belangrijk is om te letten bij het kopen van sigaar? We geven in dit artikel een aantal tips voor het kopen van een sigaar. Sigarenverkoop.nl geeft in dit artikel een aantal tips. 

Zorg voor een humidor 

Het kopen van een sigaar en deze vervolgens weggeven is niet de juiste manier om dit te doen. Na het kopen van sigaren is het namelijk zeer belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Hiervoor is een zogenaamde humidor zeer belangrijk. Deze zorgt er namelijk voor dat de sigaren niet verder uitdrogen en dus in een goede conditie kunnen blijven. Mocht je deze dus niet in je bezit hebben dan kun je deze ook kopen bij de verkopende winkel. 

Juiste sterkte van de sigaar bepalen

Wanneer je verder niet bekend bent met het roken van sigaren is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste sigaren met de juiste sterkte te kunnen kiezen. Hiervoor is het belangrijk dat jezelf eerst gaat verdiepen in de verschillende soorten sigaren. Vooral wanneer je ervoor kiest om de sigaren te gaan kopen bij een webshop. Dan is het wel belangrijk om te weten welke sigaren je precies gaat kopen. Ga je gewoon naar een winkel die sigaren verkoopt? Dan kun je er ook voor kiezen om je te laten adviseren door de medewerker. 

Formaat van een sigaar 

Bij het kopen van een sigaar kun je ook altijd letten op de lengte en dikte van een sigaar. Wanneer een sigaar langer is zal de rook hiervan ook koeler worden, tevens staat een langere sigaar ook erom bekend dat deze een betere smaak hebben dan een kortere sigaar. Bij een dunnere sigaar zal het blad waarmee de tabak is omhuld duidelijker aanwezig zijn. Dit komt omdat hierbij dus in verhouding minder tabak wordt gebruikt en hierdoor is het blad dus duidelijker aanwezig bij het roken.