Overig

Canon EOS R6

Eens in de paar jaren wordt er een nieuwe camera ontwikkeld, die alle voorgaande modellen meteen op achterstand zetten. De Canon EOS R6 is zo’n camera, die gemaakt is voor de betere amateurfotograaf. Het betreft een systeemcamera, die 20 procent kleiner is dan de meeste spiegelreflexcamera’s. Daardoor is hij flexibel in gebruik. De body is stevig en kan tegen spatwater, maar desondanks weegt de nieuwe camera maar heel weinig. Het is daardoor des te verrassender dat je er foto’s in een geweldige kwaliteit meer kunt maken.

Nieuwe lensvatting

De kleinere body en de hoge kwaliteit fotografie die door de Canon EOS R6 wordt geleverd zijn mogelijk doordat er een nieuwe lensvatting is ontwikkeld door Canon. De 20 megapixels sensor is daardoor bijna tegen de lens aan geplaatst, zodat hij veel licht opvangt. Ook in donkerder omstandigheden kun je met deze camera daarom prima uit de voeten. De beeldstabilisatie over 5 assen en de supersnelle autofocus zorgen ervoor dat je altijd klaar staat om je beste foto’s te maken.

Menu’s personaliseren

Fotografen gebruiken bij voorkeur hun eigen instellingen. Daar is bij de ontwikkeling van de Canon EOS R6 rekening mee gehouden. De menu’s zijn slim opgezet, en kunnen op ieders persoonlijke voorkeur worden afgestemd. Uiteraard is er een koppeling mogelijk met de smartphone. Wie graag natuurfoto’s maakt zal blij zijn om te constateren dat de sluiter helemaal geruisloos is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dieren daarvan schrikken. Als je de oogdetectie gebruikt levert dat bijna gegarandeerd foto’s van absolute topkwaliteit op.

Verschillen met de R5

De Canon EOS R6 is te beschouwen als een downgrade van de professionele R5 systeemcamera, die tegelijkertijd is ontwikkeld. Er zijn enkele verschillen tussen de twee modellen. De R6 heeft naast het flexibel draaibare display geen tweede display bovenop de body. Kwalitatief is de sensor van 45 megapixels in de professionele R5 beter. Dat betekent echter niet dat de R6 een slechte camera is. Het fijne is, dat die hij liefst € 2.000 minder kost dan de R5. Dat is wel heel erg veel geld voor een hogere resolutie en een extra display.