Overig

Waarom zou je een elektrische mountainbike kopen?

Naast elektrische fietsen heb je ook elektrische mountainbikes. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak en comfort van elektrische fietsen. Ben jij op zoek naar elektrische fietsen? Carl Veeke Tweewielers heeft een groot aanbod aan elektrische fietsen met een uitstekende service.

Is een elektrische mountainbike wel handig?

Is een elektrische mountainbike wel handig als je jouw conditie en beenspieren wilt trainen? Je moet gewoon zelf trappen, maar het kost veel minder kracht en inspanning. Dat is dan ook direct een groot voordeel aan een elektrische mountainbike. Het is een goede oplossing voor mountainbike liefhebbers die dit conditioneel niet meer aankunnen. De accu bevindt zich in het frame van de mountainbike. De mountainbikes fietsen zijn vaak begrensd tot 45 kilometer per uur. Deze mountainbikes zijn namelijk veel duurder, dan een normale mountainbike. Een elektrische mountainbike is eigenlijk ideaal om jouw conditie nog verder te verbeteren. Je kunt namelijk dezelfde krachtsinspanning leveren als met een normale mountainbike, maar nu op een hogere snelheid. Op deze manier train je dus alsnog jouw spieren, maar dan net iets anders.

Zijn er regels voor een elektrische mountainbike?

Bij het aanschaffen van een elektrische mountainbike hoef je niet te letten op bepaalde regels. Je kan ermee fietsen zonder dat je er een rijbewijs voor nodig hebt. Dus het hebben van een kentekenplaat is ook niet nodig. Er geldt ook geen minimumleeftijd. Het is wel verplicht op het fietspad te fietsen. 

Ook al kunnen deze fietsen 45 kilometer per uur, je hoeft er geen helm voor te dragen. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar het is zeker niet onverstandig. Met een mountainbike heb je meer kans dat je onderuit gaat dan met een elektrische fiets. Val je dan op je hoofd, dan kan je er flink veel pijn aan hebben. Het wordt dus wel aangeraden om tijdens het mountainbiken een helm te dragen.

Tips bij het kopen van een elektrische mountainbike

Naast de afwegingen die je ook moet maken bij de aanschaf van een normale mountainbike, moet je bij het aanschaffen van een elektrische mountainbike goed letten op de specificaties van de motor en de accu. De accu bepaalt in grote mate de actieradius van de fiets. Meer capaciteit betekent langer fietsplezier, maar ook een hogere aanschafprijs. Veel elektrische mountainbikes hebben een sportieve en extra sterke middenmotor. De functie van een sterkere motor is duidelijk: een heuvel in het bos omhoog fietsen vraagt meer van de motor, dan over het fietspad.