Overig

Broodnodige accessoires voor de barbecue

De barbecue aansteken en heerlijk vlees grillen. Het is in de zomermaanden net geen nationale sport. Natuurlijk is er wel een gigantisch verschil in kwaliteit tussen chefs. Wil jij jouw grill kunsten toch tot een hoger niveau brengen? Dan heb je de juiste accessoires nodig voor bij de barbecue. De volgende zijn alleszins al onmisbaar om een kwalitatief goede barbecue te verzorgen. Of je gaat natuurlijk gewoon naar een barbecue restaurant in 

Roosendaal en bespaart jezelf de moeite. Dat kan ook.

Een kernthermometer

Een kernthermometer is een accessoire dat het kaf van het koren scheidt. Voor een goede bbq is het gewoon een must. Te ver door laten garen is een doodzonde en te kort laten garen is niet veel beter. Door een kernthermometer te gebruiken elimineer je het toeval tijdens het grillen. Zo bak jij vlees en vis altijd perfect.

De tangen

Een goede artiest aan de barbecue heeft altijd twee tangen nodig. Je hebt er eentje nodig voor het eten en eentje om de kolen goed te leggen. Een goede tang heeft een behoorlijke lengte (denk aan minimaal 40 centimeter) en heeft een sluitsysteem dat je met één hand kunt bedienen. Heb je dat in huis? Dan kom je al een heel eind.

Hittebestendige handschoenen

Een barbecue kan behoorlijk warm zijn en dat kan al eens geweldig veel pijn doen. Zeker tijdens het bijvullen van de houtskool of de briketten is een ongeluk snel gebeurd. Hittebestendige handschoenen bieden hier een uitkomst. Je kunt vlot het rooster even optillen zonder schrik te moeten hebben!

De kwast

Het geheim van een goed stukje vlees op de barbecue? De kruiding en de olie. Om deze dingen op een gemakkelijke en grondige manier op het vlees te krijgen kan je een basting kwast gebruiken. Een goede tip: ga voor een siliconen model. De modellen met echte haren durven al eens wat van die haren los te laten.