Overig

Zo kies je de juiste aanvullende verzekering

Het einde van het jaar is weer in zicht. Naast de vrolijke feestdagen, zijn er ook serieuzere dingen die dan geregeld moeten worden, zoals de zorgverzekering. Ieder jaar aan het eind van het jaar heb je namelijk de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen en af te sluiten. Over de basisverzekering is ieder jaar een hoop te doen, omdat deze verplicht is, maar ook de aanvullende verzekering mag niet vergeten worden.

Het is inmiddels bekend dat aanvullende zorg weer minder vergoed wordt door veel zorgverzekeraars. Dat maakt de aanvullende zorgverzekering voor velen misschien wat minder waardevol, maar het betekent niet dat deze niet meer nuttig is. In veel gevallen kan een aanvullende verzekering namelijk nog erg handig zijn. Hieronder vertellen we je hoe je de beste aanvullende verzekering kiest.

Welke zorg heb je nodig?

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk dat je weet waarvoor je een aanvullende verzekering wilt hebben. Is dat bijvoorbeeld voor tandheelkunde, zwangerschap, fysiotherapie, of iets compleet anders? Er zijn enorm veel verschillende pakketten te vinden voor allerlei soorten zorg, dus het is goed als je je hier even in verdiept. 

Duik er wat dieper in

Als je weet wat voor soort pakket je nodig hebt, kun je op zoek naar verschillende aanvullende verzekeringen. Aanvullende verzekeringen dekken vaak allemaal net even iets anders, dus het is slim om ze een voor een even goed te bekijken. Zo kun je verzekeringen die de zorg die je nodig hebt niet dekken, of verzekeringen die je bijvoorbeeld te duur vindt, al uitsluiten.

Vergelijken

Nu je een aantal verzekeringen gevonden hebt, kun je gaan vergelijken. Hier zijn een hoop handige tools voor, zodat je alles gemakkelijk in één oogopslag kunt zien. Kijk goed per verzekeraar hoeveel premie je zal moeten betalen en wat je daar aan zorg voor terugkrijgt. Ga na in hoeverre de premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Een andere factor is de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je wel of niet terecht kunt. Een aanvullende verzekering vergoed namelijk niet altijd zorg bij alle zorgverleners. Wil je naar het ziekenhuis bij jou in de stad kunnen? Dan is het slim om te checken of de zorg daar ook vergoed wordt.

Als laatste is het ook slim om na te gaan hoe de zorgverzekeraar staat aangeschreven. Het is fijn als de verzekering van de zorgverzekeraar die je wilt kiezen ook goed aangeschreven staat. Je weet dan namelijk zeker dat je goed terecht komt. Kijk dus naar het gemiddelde klantcijfer en lees wat reviews.