Uncategorized

Een latex matras kopen?; dit is wat je moet weten

Je spendeert een groot deel van je leven aan slapen. Slapen is erg belangrijk voor de mens, door te weinig slaap kunnen er veel problemen ontstaan zoals stress, lichamelijke klachten of gebrek aan energie ontstaan. Je zou nog een hele lijst kunnen opnoemen van de gevolgen van te weinig slaap, het is dus erg belangrijk dat je goed en genoeg slaap krijgt. Voor iedereen verschilt het hoeveel slaap ze nodig hebben en het kan beïnvloed worden door factoren zoals leeftijd en geslacht. Ook kan het verschillen per persoon hoe goed hun kwaliteit slaap is dit kan beïnvloed worden door roken, drank of je matras. Een goed matras kan veel invloed hebben op hoe goed je slaapt. Er zijn veel verschillende mogelijkheden matrassen onder andere een latex matras. In dit artikel gaan we je alles vertellen wat je moet weten over een latex matras, zodat je goed ingelicht bent voordat je er eventueel een koopt.

Natuurlijk latex of synthetisch latex

Je kan een latex matras kopen van synthetisch latex of van natuurlijk latex. Bij het maken van latex zijn hulpstoffen nodig, deze zijn nodig om het melksap van de latexboom op te laten schuimen om het een vaste stof te maken. Hulpstoffen die er gebruikt worden zijn onder andere zinkoxide en zwaveldioxide. Dit zijn natuurlijke stoffen en dit is een natuurlijke wijze om een latex matras te produceren. Latex kan ook op een chemische wijze geproduceerd worden uit aardolie. De matrassen die worden gemaakt vanuit aardolie kunnen weekmakers bevatten die hormoonverstorend zijn. Deze hormoonverstorende weekmakers zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen worden ingeademd vanuit het matras. Een natuurlijke latex matras is dus zeer aangeraden.Als je een latex matras gaat kopen is het belangrijk dat je erop let of het een mix is tussen natuurlijke en synthetische latex, als er een mix van de twee wordt gemaakt mag het namelijk ook al een natuurlijk geproduceerd matras genoemd worden.

Voordelen

Een latex matras is een erg comfortabel matras door zijn verkracht en door de soepelheid van het materiaal. Ook heeft een latex matras een drukverlagende werking, het matras kan zich dus goed aanpassen aan je lichaam. Het matras is ook brandwerend van nature en biedt een allergievrije omgeving. Dit komt doordat een latex matras geen voedingsbodem biedt voor schimmels, huisstofmijt of andere bacteriën.

Nadelen

Doordat een latex matras een gesloten celstructuur heeft kan het als gevolg hebben dat het matras warm aanvoelt. Je zou dan eventueel voor een talalay latex matras kunnen gaan. Doordat dit soort latex matras wel een open celstructuur heeft zal het matras niet warm aanvoelen. Ook kan het nadelig zijn dat een latex matras vrij zwaar is, het is dus niet makkelijk te tillen of om te verplaatsen.