Verjaardag

4 x leuke en creatieve traktaties voor een verjaardag op school

Je kind is binnenkort jarig en jij breekt je hoofd over wat je nu weer als traktatie moet maken voor op school. Je wilt natuurlijk een originele traktatie met een leuk thema, maar ook een lekkere traktatie. In dit blog geven we je dan ook vier tips voor leuke, originele traktaties.

Natuurlijk wil je dat je kind gezond eet. Daarom hebben we, op een traktatie na, voor traktaties met groente of fruit gekozen. Een beetje suiker kan echter geen kwaad volgens ons en voor een feestelijke traktatie moet dat dan ook kunnen. Slim om van tevoren even te checken: vraag bij de juffrouw eventjes na of er allergieën zijn en of je daar rekening mee moet houden, zo voelt niemand zich straks buitengesloten.

Weet je niet hoe je je traktaties moet geven, inpakken of versieren? Kies dan voor een cadeauzakje van Leukgegeven!

Lekkers op een stokje

Aah de ouderwetse satéprikker. Het is de redding geweest van vele traktaties, zo ook voor deze traktatie. Deze traktatie is hartstikke makkelijk te maken. Bak een paar pannenkoeken en laat deze eventjes afkoelen. Besmeer ze met chocoladepasta en rol ze strak op, waarna je ze in stukjes snijd. Vervolgens prik je een stukje aan de prikker, waarna je een aardbei aan de prikker rijgt. Hierna doe je weer een stukje pannenkoek op de prikker en zo ga je door totdat er drie stukjes pannenkoek en drie aardbeien op de prikker zitten. Leg de stokjes in een mooie schaal en dek ze goed af. Zeker weten dat jouw kind de show gaat stelen met deze traktatie.

Hippe komkommer

Wil je een hippe traktatie? Koop dan een emmertje snoepkomkommers, een doosje kleine satéprikkers (tandenstokers), een zakje opgerolde dropveters en een zakje tumtums. Je kunt eventueel ook plakoogjes kopen, maar gebruik deze alleen als de kinderen oud genoeg zijn om te beseffen dat ze deze niet mee op moeten eten. Om de traktatie te maken steek je de tandenstoker in de lengte in de komkommer. Vervolgens prik je de dropveter en de tumtum eraan. Je plakt de oogjes net iets boven het midden, in de richting van de dropveter op de komkommer en voìla, je hebt een komkommer met een hoedje!

Een tripje naar de Mcdonalds

Nee geen zorgen, je hoeft niet de hele klas mee te nemen naar de Mcdonalds voor deze traktatie. Koop in de winkel bakjes die eruit zien als kleine frietbakjes. Snijd dan thuis wat komkommer, wortel, kaas en worst in reepjes, zodat ze op frietjes lijken. Zet ze rechtop in het bakje en klaar is kees! Deze traktatie ziet er hartstikke leuk uit en is super makkelijk.

Eierkoek muisjes

Deze traktatie kost wat meer werk, maar hij is wel zeker de moeite waard, je hebt hiervoor het volgende nodig:

  • Kleine eierkoekjes
  • Gewone m&m’s
  • Tumtums
  • Dropveters
  • Frisia ufo’s (zure, ronde, papieren snoepjes)
  • Poedersuiker

Om de traktatie te maken doe je het volgende:Snijd de eierkoekjes in ovale vormen, met een ronde bovenkant, maar een platte onderkant, zodat de muis hierop kan blijven staan. Voor iedere muis heb je twee schijfjes eierkoek nodig. Soms kun je ook hele kleine eierkoekjes kopen, dan hoef je ze niet bij te snijden. Plak de twee eierkoek schijfjes met een beetje boter met de bolle kant naar buiten aan elkaar. Doe de dropveter hiertussen, dit vormt de staart van de muis. De m&m’s zijn de oogjes, deze kun je simpelweg in de eierkoek drukken. Om de oren en de neus te bevestigen, moet je eerst een glazuur van poedersuiker maken. Zorg ervoor dat dit een dikke stevige pasta wordt. Je kunt dan de oren van de muisjes aan elkaar plakken. Snijd een gleufje in de eierkoek waar de oren moeten komen en steek ze hiertussen. Als laatste plak je een kleine tumtum op de voorkant van de muis als neus.