Verjaardag

Hoe houd je jouw zwemkleding het mooiste?

Je komt net terug van een heerlijke stranddag en je voelt nog aan je huid dat je lekker in de zon hebt gelegen. Ook plakt er nog wat zand aan je schouders en benen, die je die hele dag ruim hebt voorzien van zonnebrandcrème. Tijd om te douchen dus! Naast dat je jouw huid lekker gaat schoonmaken en verzorgen, moet je dit ook doen bij je zwemkleding. De zwemkleding is namelijk ook blootgesteld aan de felle zon, de zee en het zand. Je wilt de zwemkleding zo mooi mogelijk houden, maar hoe doe je dat? Lees verder om erachter te komen. 

Is je zwembroek versleten en ben je toe aan een nieuwe? Dan kun je een fijne heren zwembroek kopen bij Ramatuelle!

Chloor (uit het zwembad)

Door chloor en door zout uit het zeewater, kan de stof van jouw zwemkleding lichter worden en dus verbleken. Je kunt dit makkelijk voorkomen door direct na het zwemmen de zwemkleding af te spoelen onder de koude kraan. Dit is een kleine moeite, dus doe dit zeker als jij jouw zwemkleding mooi wilt houden.

Je zwemkleding wel of niet in de wasmachine doen? 

Na een dagje aan het zwembad of strand is jouw zomeroutfit aan een wasbeurt toe. Is het slim om dit in de wasmachine te doen of kan je het beter op een ander manier wassen? Het advies is om bikini’s en badpakken wel in de wasmachine te doen. Gebruik hiervoor een handwasprogramma en was op max. 30 graden Celsius. Gebruik altijd een waszakje om je zwemkleding te beschermen tijdens het wassen. Laat de zwemkleding daarna drogen en doe het dus niet in de droger

Zonnebrandcrème

Op een zonnige dag is het belangrijk dat je jezelf insmeert met een factor. Het beste is om jezelf een half uur voordat je gaat zonnen in te smeren met een hoge beschermingsfactor. Na een half uur is de crème goed in je huid getrokken en kan je jouw zwemkleding aan doen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor vlekken op je bikini of badpak. Wanneer je jezelf verder op de dag nog een keer wilt insmeren, sta je wel voor een uitdaging. De oplossing is eenvoudig. Gewoon lekker smeren. Probeer alleen zo veel mogelijk te voorkomen dat de crème in contact komt met je zwemkleding. Wel even manlief of vriend duidelijk instrueren voor de achterkant (onder de bandjes door insmeren, niet eroverheen) en dan komt het allemaal goed.