Overig

To barbecue or not to barbecue?

Vorig jaar heb je je vader na lang sparen eindelijk die nét iets te dure barbecue voor zijn verjaardag cadeau gedaan. Iedereen blij. Maar de schuur staat ook gelijk vol als het barbecueseizoen voorbij is. Want waar laat je die barbecue anders.  Daar moet toch een oplossing voor te vinden zijn? Natuurlijk, een barbecuehoes! En dan heb je ook meteen een mooi, passend cadeau voor vaderdag.

Waarom een barbecue hoes?

Een barbecuehoes is een waardevolle investering. Het zou toch compleet zonde zijn als die mooie, luxe grill na één seizoen al van roest en ellende in elkaar zakt! Om dat te voorkomen is het een goed idee om op zoek te gaan naar een degelijke, passende hoes die de barbecue beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf. Maar welke hoes is nou het meest geschikt? Vragen die je je voor de aanschaf van een Barbecuehoes moet stellen zijn: 

  • Sluit hij naadloos aan?
  • is het materiaal stevig genoeg?
  • Zit er geen filten- of flanellen vulling in?
  • Heeft de hoes ventilatiegaten?

Een barbecue hoes voorkomt roest! 

In de zomer is het allemaal maar makkelijk, lekker buiten koken en eten en verder geen gedoe. Maar in Nederland komen toch ook altijd weer die onvermijdelijke koning herfst en winter op de deur kloppen. En daar ben jij niet alleen minder blij mee, jouw barbecue wordt er op zijn zachtst gezegd ook niet gelukkig  van. Want al die regen, wind en kou maken van jouw barbecue een roestige, oude brik. Maar er is wel een remedie en dat is het gebruik van een barbecuehoes. Heb je ook meteen een passend cadeau voor vaderdag. 

Welke hoes is het beste?

Koop nou niet gelijk de eerste de beste prul hoes voor je luxe grill om maar voor een koopie klaar te zijn. Nee, een degelijke hoes kan je op de lange termijn veel geld besparen, want je hoeft niet elk seizoen weer een nieuwe barbecue aan te schaffen. Omdat die helemaal vergaan is door de elementen. Want dat gaat pas echt in de papieren lopen. Ga ook niet voor een barbecue hoes waar een flanellen of vilten vulling in zit, want dan heb je grote kans dat de familie Vogel het stuk pikt en er een nieuw, warm nestje van gaat bouwen. Ook niet helemaal de bedoeling. En het scheelt ook weer plek in de schuur, want je barbecue kan gewoon lekker buiten blijven. Een goedkopere optie is een barbecue hoes van polyester of vinyl. Wil je echt een stevige hoes die onder geen enkele omstandigheden breekt, dan is canvas het materiaal om voor te gaan. Zorg ook dat er ventilatiegaten in de hoes zitten, zodat er geen vochtophoping kan ontstaan. Eén ding is zeker, jij zit zomers weer lekker bij de barbecue die er nog steeds als nieuw uit ziet!